Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια φαίνεται φως το τούνελ που έχουν βάλει κάποιοι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Δαλούκας φαίνεται ότι πήγε στον εισαγγελέα αποφασισμένος να μιλήσει. Στη συνάντηση με τον κ.Σιμιτζόγλου ο πρώην διαιτητής τόνισε ότι πληρώνει το ανθρώπινο λάθος που έκανε στο παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟ δίνοντας πέναλτι στους «πράσινους». Ο Δαλούκας κατέθεσε για περίπου μιάμιση ώρα και οι πληροφορίες λένε πως μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Έλληνας διαιτητής τόνισε ότι δεν δωροδοκήθηκε, ούτε έχει δωροδοκηθεί ποτέ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει στείλει καμία επιστολή.
Οι καταγγελίες του είναι πολύ σοβαρές και ζήτησε να αποκατασταθεί ηθικά και να επιστρέψει ενεργά στη διαιτησία. Επιπλέον τόνισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς να κατονομάσει από ποιους. Πλέον ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει συλλέξει αρκετά και σημαντικά στοιχεία για να συνεχίσει την υπόθεση. Τη Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασσάρας, ενώ την Τετάρτη, από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα θα περάσει και ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Όσον αφορά τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Νικόλα Πατέρα και Αχιλλέα Μπέο στην παρούσα φάση δεν θα κληθούν ως μάρτυρες αλλά πιθανότατα ο εισαγγελέας θα τους καλέσει σε επόμενη φάση της διαδικασίας, ίσως και με άλλη μορφή από αυτή του μάρτυρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει προκύπτουν μέχρι στιγμής τα αδικήματα της δωροδοκίας και του εκβιασμού και είναι πλημμελήματα, με το δεύτερο να φτάνει μέχρι το βαθμό κακουργήματος. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς αν το αδίκημα χαρακτηριστέι κακούργημα τότε μπορεί να ζητηθεί από τον εισαγγελέα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ η ποινές που τυχών θα επιβληθούν θα είναι από πέντε χρόνια και πάνω. Αυτό που επίσης είναι κρίσιμο να σημειώσουμε είναι πως ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως η σοβαρότητα της καταγγελίας τον κάνει να μην ασχολείται με το αν η κασέτες είναι προϊόν νομιμης ή όχι ηχογράφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου